Sonkával-sajttal töltött pácolt tarja

Sonkával-sajttal töltött pácolt tarja

Elkészítési idő

Több mint 90 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Egyszerű ételek

Árkategória

Pénztárcabarát ételek

Hozzávalók:

  • 5 szelet csont nélküli tarja

a pácoláshoz:

  • 3 dl mustár
  • 2-3 fej fokhagyma
  • 1 teáskanál őrölt bors
  • fél dl olívaolaj

a töltéshez:

  • 5 szelet sonka (pl. Pick, vagy Kométa)
  • 5 szelet sajt só

a „bundához”:

  • pirospaprika rizsliszt

továbbá:

  • hústű vagy fogvájó

Elkészítés:

A hússzeleteket kiklopfoljuk – nem sózzuk! A mustárhoz hozzákeverjük a zúzott fokhagymát az őrölt borsot és az olívaolajat is. Só nem kell bele! A szeletek mindkét oldalát megkenjük ezzel a páccal.

A szelet húsokat egy nagyobb zsírpapírra tesszük egymás tetejére, jól becsomagoljuk, és 2-3 fokos hűtőbe tesszük, ahol 4 napig pácoljuk! (Figyelem! Fontos a megbízható hűtő ehhez!)

4 nappal később... A hűtőből kivett hússzeleteket megsózzuk, majd egy-egy sajt, illetve sonka szeletet helyezünk rájuk, félbe hajtjuk, vagy feltekerjük, paprikás rizslisztbe mártjuk és zsírpapírral bélelt tepsibe rakjuk.

180 fokra előmelegített légkeveréses sütőben 25-30 perc alatt készre sütjük.

A receptet Scarlett69 küldte be. Köszönjük!

Neked ajánljuk