Sonkával-sajttal töltött pácolt tarja

Sonkával-sajttal töltött pácolt tarja
Elkészítési idő
5,0 1 Értékelés
Elkészítés nehézsége egyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • 5 szelet csont nélküli tarja
  • a pácoláshoz:
  • 3 dl mustár
  • 2-3 fej fokhagyma
  • 1 teáskanál őrölt bors
  • fél dl olívaolaj
  • a töltéshez:
  • 5 szelet sonka (pl. Pick, vagy Kométa)
  • 5 szelet sajt só
  • a „
  • bundához”
  • :
  • pirospaprika rizsliszt
  • továbbá:
  • hústű vagy fogvájó
  • 5 szelet csont nélküli tarja
  • 3 dl mustár
  • 2-3 fej fokhagyma
  • 1 teáskanál őrölt bors
  • fél dl olívaolaj
  • 5 szelet sonka (pl. Pick, vagy Kométa)
  • 5 szelet sajt só
  • pirospaprika
  • rizsliszt

Elkészítés:

A hússzeleteket kiklopfoljuk – nem sózzuk! A mustárhoz hozzákeverjük a zúzott fokhagymát az őrölt borsot és az olívaolajat is. Só nem kell bele! A szeletek mindkét oldalát megkenjük ezzel a páccal.

A szelet húsokat egy nagyobb zsírpapírra tesszük egymás tetejére, jól becsomagoljuk, és 2-3 fokos hűtőbe tesszük, ahol 4 napig pácoljuk! (Figyelem! Fontos a megbízható hűtő ehhez!)

4 nappal később... A hűtőből kivett hússzeleteket megsózzuk, majd egy-egy sajt, illetve sonka szeletet helyezünk rájuk, félbe hajtjuk, vagy feltekerjük, paprikás rizslisztbe mártjuk és zsírpapírral bélelt tepsibe rakjuk.

180 fokra előmelegített légkeveréses sütőben 25-30 perc alatt készre sütjük.

Megjegyzés:

A receptet Scarlett69 küldte be. Köszönjük!