Sonkával rakott kínai kel

Sonkával rakott kínai kel
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége egyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • 1 bögre rizs
  • 1 fej (kínai) kelkáposzta
  • 40 dkg főtt sonka
  • 1 ek. olaj
  • 1 nagy pohár tejföl
  • 2 tojás
  • 10 dkg vegyes magkeverék (tökmag, napraforgómag)
  • 1 bögre rizs
  • 1 fej (kínai) kelkáposzta
  • 40 dkg főtt sonka
  • 1 ek. olaj
  • 1 nagy pohár tejföl
  • 2 db tojás
  • 10 dkg vegyes magkeverék (tökmag, napraforgómag)

Elkészítés:

A rizst kétszeres mennyiségű vízben megfőzzük. A kínai kelt leveleire szedjük, megmossuk, leszárítjuk, fél centi vastag csíkokra vágjuk. Sós vízben éppen csak leforrázzuk, majd leszűrjük, lecsepegtetjük, és a felét alufóliával bélelt, olajozott tepsibe szedjük, eligazítjuk.

A főtt rizst jól lecsepegtetjük, a füstölt sonkát vékony csíkokra metéljük. A káposztára rászedjük a főtt rizst, majd megszórjuk a sonkacsíkokkal és befedjük, a káposztacsík másik felével.

A tejfölt a tojásokkal elkeverjük és sóval, borssal ízesítjük, rálocsoljuk a káposztára. Megszórjuk a magkeverékkel, és 180 °C-os sütőben, 30-35 perc alatt pirosra sütjük. Ha elkészült, 10 percet pihentetjük, és nagyobb kockákra vágva tálaljuk.

Mutatunk egy szokatlan rakott káposztát!

Megjegyzés:

Fotó: RAS / Recepttár

Még több recept, konyhai praktika, videó a blikk.hu/recepttar oldalon. Ez is érdekelheti