Sonkával, körtével töltött csirkemell gerslirizottóval

Sonkával, körtével töltött csirkemell gerslirizottóval

Elkészítési idő

60 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Egyszerű ételek

Árkategória

Pénztárcabarát ételek

Hozzávalók:

  • 4 csirkemellfilé
  • 1 nagy körte
  • 4 szelet bacon
  • 4 evőkanál olívaolaj
  • *

a körethez:

  • 20 dkg hántolt árpagyöngy (gersli)
  • 1 fej lila hagyma
  • 1 csokor snidling
  • 1 csokor petrezselyem
  • 2 evőkanál vaj
  • kb. 2,5 dl zöldségleves, kockából

Elkészítés:

Az árpagyöngyöt előző este bő hideg vízben beáztatjuk. Másnap a filéket megmossuk, leszárítjuk, hosszú pengéjű késsel felszúrjuk. A körtét meghámozzuk, félbevágjuk, kimagozzuk, 8 cikkre daraboljuk. A bacont keresztben félbevágjuk.

A sütőt 180 °C-ra előmelegítjük. A körtecikkeket 1-1 szelet baconbe csavarjuk, kettőt-kettőt, 1-1 csirkemellbe töltünk, sóval, borssal ízesítjük. (Ízlés szerint, a töltött húst becsavarhatjuk még 3-3 szelet baconba is.) Olajozott tepsibe fektetjük, meglocsoljuk az olívaolajjal és a sütőben kb. 20 perc alatt pirosra sütjük, hogy szaftos maradjon.

A körethez a lila hagymát meghámozzuk, kockákra, a snidlinget, petrezselymet apróra vágjuk. Serpenyőben, a forró vajon a hagymát megfuttatjuk, rászórjuk a leszűrt árpagyöngyöt, felöntjük egyszeres mennyiségű forró zöldséglevessel. Sóval, borssal, a snidlinggel és a petrezselyemmel ízesítjük, lassú tűzön elkezdjük főzni és többször megkeverve, a levét kevés zöldséglevessel pótolva puhára főzzük, hogy szaftos legyen.

Tálaláskor az árpagyöngyrizottót tányérra halmozzuk és ráfektetjük a félbevágott körtés jércemellet. Megszórhatjuk kevés parmezán sajttal is.

Fotó: RAS / Recepttár

Neked ajánljuk