Sonkával, gombával töltött csirkemell chiliszósszal krokettel

Sonkával, gombával töltött csirkemell chiliszósszal krokettel

Elkészítési idő

60 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Egyszerű ételek

Árkategória

Közepesen költséges ételek

Hozzávalók:

  • 8 szelet konzerv ananász a levével
  • ½ dl (édes) chiliszósz
  • 2 dl tejszín
  • 1 fej vöröshagyma
  • 40 dkg apró csiperkegomba
  • 2 evőkanál olaj
  • 4 csirkemellfilé (kb. 15 dkg/db)
  • 4 vékony szelet sonka
  • 1 evőkanál vaj

A kroketthez:

  • 60 dkg burgonya
  • 1 késhegynyi reszelt szerecsendió
  • 1 evőkanál vaj
  • 2 tojássárgája + 1 tojás a panírozáshoz
  • liszt, amennyit felvesz + a panírozáshoz
  • 5 dkg zsemlemorzsa a panírozáshoz

A sütéshez:

  • bő olaj

Elkészítés:

Az ananász lecsepegtetjük, levét felfogjuk. 1 dl ananászlevet elkeverünk a chiliszósszal és a tejszínnel. A hagymát meghámozzuk, finomra vágjuk. A gombát is tisztítjuk, félbevágjuk.

A kroketthez a krumplit meghámozzuk, sós vízben megfőzzük, villával jól összetörjük, majd hagyjuk kihűlni. Ezután sóval, fehér borssal, a szerecsendióval ízesítjük, hozzáadjuk a vajat, a tojást és lisztet, összedolgozzuk, henger alakúra formázzuk. Kb. 20 percre a fagyasztóba tesszük, hogy később könnyű legyen panírozni.

Nagy serpenyőben felforrósítjuk az olajat. A gombát a hagymával kisebb adagokban megpirítjuk benne, majd sózzuk, borsozzuk.

A sütőt 185°C-ra előmelegítjük. A mellfiléket megmossuk, leszárítjuk, késsel felszúrjuk, hogy a gombás tölteléket belekanalazzuk, majd sózzuk, borsozzuk, és mindegyiket egy szelet sonkába betekerjük. Tepsibe fektetjük, a maradék gombát és a fele ananászt (felkockázva) a hús mellé tesszük. Meglocsoljuk a tejszínes-chilis szósszal. A sütőben kb. 45 percig sütjük.

Közben a kroketteket hagyományos módon bepanírozzuk és a forró olajban kisütjük. A vajat felforrósítjuk, az ananászszeleteket megpirítjuk rajta, és minden húsra 1-1 szeletet teszünk. Ráöntjük a tepsiből a maradék gombát és a szaftot. A krokettel frissen tálaljuk.

Neked ajánljuk