Sonkás zöldborsóleves

Sonkás zöldborsóleves

Elkészítési idő

30 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Egyszerű ételek

Árkategória

Pénztárcabarát ételek

Hozzávalók:

  • 1 fej hagyma
  • 7,5 dl zöldségleves
  • 2 evőkanál citromlé
  • 1 pohár natúr joghurt
  • 10 dkg füstölt sonka
  • 1 evőkanál margarin
  • 45 dkg zöldborsó
  • 3 szelet rozskenyér
  • 1 csokor petrezselyem

Elkészítés:

Elkészítés:

Hámozzuk meg a hagymát, majd vágjuk darabokra! A petrezselymet leöblítjük, felaprítjuk. Vágjuk kockára a sonkát! Forrósítsunk fel vajat, majd pirítsuk meg benne a hagymát!Rászórjuk a borsót, felöntjük a levessel, majd felforraljuk. 5 percig közepes lángon pároljuk.

Szórjuk a levesbe a petrezselymet, majd botmixerrel zúzzuk össze! Sóval, borssal, a citromlével ízestjük.

Keverjük el a forró lével a joghurtot, majd öntsük a leveshez! Ne főzzük tovább (a joghurt kicsapódik)!

Vágjuk kockákra a kenyeret, majd pirítsuk meg! Tálaláskor a leves tetejére szórjuk.

Neked ajánljuk