Sonkás töltött tojás

Sonkás töltött tojás

Elkészítési idő

30 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Egyszerű ételek

Árkategória

Pénztárcabarát ételek

Hozzávalók:

  • 6 db tojás
  • 15 dkg szendvicssonka
  • 2 evőkanál vaj
  • 1 nagy pohár natúr joghurt
  • szardellapaszta
  • fehérbors
  • 1-2 evőkanál száraz fehérbor
  • 1 evőkanál zselatinpor
  • majonéz
  • 4-5 salátalevél
  • piros arany a díszítéshez

Elkészítés:

A tojásokat megfőzöm, megpucolom és félbevágom, sárgáját kiveszem, villával áttöröm, a fehérjéket félreteszem.

A sonkát ledarálom, hozzáadom a tojások sárgájához, belekeverem a vajat, kevés szardellapasztát, a bort, igény szerint sózom, borsozom, jól eldolgozom.

A salátalevelekre rárakom a félbevágott tojásfehérjéket, amiket megtöltök a sonkás masszámmal.

A zselatint kevés vízben feloldom, elkeverem a joghurttal, adok hozzá némi majonézt is. Ezzel az öntettel bevonom a tojásokat, és hűtőbe teszem.

Neked ajánljuk