Sonkás-tojásos sajttekercs

Sonkás-tojásos sajttekercs

Elkészítési idő

60 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Egyszerű ételek

Árkategória

Közepesen költséges ételek

Hozzávalók:

  • 12 szelet lapka sajt
  • 10 szelet gépsonka
  • 10 dkg trappista sajt
  • 10 dkg sajtkrém
  • 5 tojás
  • 10 dkg vaj
  • 1 csokor petrezselyemzöld
  • 1 teáskanál mustár
  • fehérbors

Elkészítés:

Elkészítés: Egy tepsibe sütőpapírt helyezünk, amire ráfektetjük a sajtszeleteket úgy, hogy kissé fedjék egymást. Ráreszeljük a trappista sajtot, és 2 percre előmelegített sütőbe tesszük, de éppen csak annyira, hogy a sajtok egymáshoz tapadjanak.

A tojást keményre főzzük, majd a sárgáját kivesszük. A tojás fehérjét apró kockára vágjuk, a petrezselyemzöldet felaprítjuk, és a sajtkrémhez keverjük, majd pici sóval és fehérborssal ízesítjük. A tojás sárgáját a vajjal és a mustárral jól elkeverjük, és szintén kevés sóval és borssal ízesítjük.

A sajtlapokra először a tojásfehérjés masszát kenjük rá egyenletesen, majd az egészet befedjük a sonkaszeletekkel. Ezt követően a tojássárgás keveréket kenjük a sonkára, és az egészet óvatosan feltekerjük, majd hűtőszekrénybe tesszük.

Éles késsel szeleteljük, és pirítóssal tálaljuk.

Neked ajánljuk