Sonkás-tojásos sajttekercs

Sonkás-tojásos sajttekercs

Elkészítési idő

45 perc alatt elkészülő ételek

Árkategória

Pénztárcabarát ételek

Hozzávalók:

  • 20 dkg trappista sajt
  • 8 szelet gépsonka
  • 4 tojás
  • 10 dkg natúr sajtkrém
  • 10 dkg vaj
  • fehérbors
  • 1 kis kanál mustár
  • kevés finomra vágott petrezselyemlevél

Elkészítés:

A sajtot kettévágjuk, és nylonzacskóban forrásban lévő, lobogó vízbe tesszük, hogy a sajt megolvadjon. Ezután kevés olajjal megkent sütőpapíron (hogy ne ragadjon hozzá) kinyújtjuk.

A tojásokat megfőzzük, majd a fehérjét és a sárgáját különvesszük. A tojásfehérjét finomra vágjuk, elkeverjük a sajtkrémmel, sózzuk, borsozzuk és ízlés szerint kevés petrezselymet keverünk hozzá. Rákenjük a kinyújtott sajtra és befedjük a sonkaszeletekkel.

A főtt tojássárgáját elkeverjük a vajjal, a mustárral, és ízlés szerinti megsózzuk. A sonka tetejére kenjük, majd a hosszanti oldaláról feltekerjük, fóliába vagy folpackba csomagoljuk és jól lehűtjük. Utána éles késsel felszeleteljük.

Neked ajánljuk