Sonkás-tojásos őzgerinc

Sonkás-tojásos őzgerinc
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége egyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • kb. 10 szelethez:
  • 9 db főtt tojás
  • 1 db tojás
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 lila hagyma
  • 3 csemege uborka
  • 10 dkg főtt sonka
  • 2 dl tejföl
  • 2 evőkanál napraforgó olaj
  • 1 evőkanál mustár
  • 1 dl víz
  • 25 g zselatin
  • 20 dkg gépsonka, csirke vagy pulykamell sonka (18 szelet)
  • 9 db főtt tojás
  • 1 vöröshagyma
  • 1 lila hagyma
  • 3 csemege uborka
  • 10 dkg főtt sonka
  • 2 dl tejföl
  • 2 evőkanál napraforgó olaj
  • 1 evőkanál mustár
  • 1 dl víz
  • 25 g zselatin
  • 20 dkg gépsonka, csirke vagy pulykamell sonka (18 szelet)
  • 1 db tojás

Elkészítés:

Megfőzünk 9 tojást, megtisztítjuk és felkockázunk. A hagymákat meghámozzuk, apróra vágjuk. Az uborkákat is kis kockákra daraboljuk. Felaprítjuk a főtt sonkát is. Mindezeket elkeverjük.

A maradék 1 tojást kikeverjük a tejföllel, az olajjal, a mustárral. A langyos vízben feloldjuk a zselatint. Tűzről levéve néhány percig kevergetjük, és hozzáadjuk a tejfölhöz. A tojásos masszába keverjük a zselatinos tejfölt.

Az őzgerincformát sonkaszeletekkel kibéleljük. A zselatinos tejfölt a felaprított alapanyagokkal összekeverjük, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, és a sonkaszeletekkel kibélelt formába öntjük. A tetejét szépen elsimítjuk, és 1 éjszakára hűtőbe tesszük. Másnap kifordítjuk a formából és szeleteljük.


Megjegyzés:

Fotó: RAS / Recepttár

Még több recept, konyhai praktika, videó a blikk.hu/recepttar oldalon. Ez is érdekelheti