Sonkás tészta újragondolva

Sonkás tészta újragondolva
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége egyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • 25 dkg masni tészta
  • 30 dkg főtt füstölt sonka
  • 4 db csiperke gomba
  • 2 db újhagyma
  • 1 nagy csokor friss bazsalikom levél
  • 4 dl tejföl
  • 2 db tojás
  • 2 dl olaj
  • bors
  • fél piros kaliforniai paprika
  • 25 dkg masni tészta
  • 30 dkg főtt füstölt sonka
  • 4 db csiperke gomba
  • 2 db újhagyma
  • 1 nagy csokor friss bazsalikom levél
  • 4 dl tejföl
  • 2 db tojás
  • 2 dl olaj
  • bors
  • fél db piros kaliforniai paprika

Elkészítés:

A vizet feltesszük főni sóval és pár csepp olajjal.

A sütőt 180 fokra előmelegítjük. Egy hőálló tálat olajjal kikenünk. Ha a víz felforrt, akkor beledobjuk a masni tésztát, és lassú tűzőn félkeményre főzzük.

Amíg fő a tészta, addig a hagymát felkarikázzuk, a gombát, paprikát, felszeleteljük, a sonkát apró kockára vágjuk, a bazsalikom levél felét nagyobb darabokra vágjuk.

Egy serpenyőben felhevítjük az olajat, és a megpároljuk rajta a hagymát, majd rádobjuk a sonkát és a gombát, így együtt tovább pároljuk, sózzuk borsozzuk, majd 1 dl tejfölt ráöntünk, és jól összeforraljuk. Végezetül belekeverjük az 1 darab nyers tojást és a bazsalikom felét.

A megfőtt tészta felét a sütőtálba tesszük, ráöntjük a fűszeres sonkát, elsimítjuk, és befedjük a tészta másik felével.

A tetejére ráhalmozzuk a 3 dl tejfölt, amit kikevertünk egy nyers tojással, és 1 teáskanál olajjal, belekeverjük a felaprított maradék bazsalikom levelet. Elsimítjuk a sonkás tészta tetején, és betoljuk a sütőbe kb. 25-30 percre ,szép piros ropogósra sütjük.

Megjegyzés:

A receptet Szekeres Lajosné Klári küldte be. Köszönjük!