Sonkás sajttekercs

Sonkás sajttekercs
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége egyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • 40 dkg Eidami sajt
  • 20 dkg Rama margarin
  • 1 doboz mackó vagy medve sajt (elég a 140 g is)
  • 25 dkg sonka (kocka alakú)
  • 2 db tojás
  • 1 csokor petrezselyemzöld
  • bors
  • mustár (ízlés szerint)
  • 40 dkg Eidami sajt
  • 20 dkg Rama margarin
  • 1 doboz mackó vagy medve sajt
  • 25 dkg sonka
  • 2 db tojás
  • 1 csokor petrezselyemzöld
  • bors
  • mustár

Elkészítés:

2 tojást keményre főzzük. Egy edénybe vizet teszünk, felforraljuk. Dupla nejlonzacskóba tesszük a sajtot (bekötözzük) és a forró vízbe helyezzük. Az edényre rátesszük a fedőt, elzárjuk alatta a lángot, és kb. 20 percig hagyjuk benne puhulni a sajtot.

Közben elkészítjük a krémeket. Az elsőhöz a margarin felével összekeverjük a dobozos sajtot. A második krémhez összeaprítjuk a petrezselymet, tojást, és a maradék (10 dkg) margarinnal összekeverjük, Ízlés szerint ízesítjük só, bors és mustár hozzáadásával.

A 20 perc leteltével kivesszük a sajtot, szilikonos sütőpapírra tesszük és téglalap alakúra nyújtjuk. Rákenjük az első krémet (margarin-sajt), ezt befedjük a kocka sonkával, erre kenjük a második krémet (margarin-tojás-petrezselyem) és feltekerjük.

Tálalás előtt legalább egy éjszakára hűtőbe tesszük. Másnap felszeleteljük.

Megjegyzés:

A receptet Kiss Imréné Magdi küldte be. Köszönjük!