Hozzávalók:
  • 5 dl főzőtejszín
  • 10 dkg reszelt sajt
  • szalonna vagy sonka
  • 2 nagy gerezd fokhagyma
  • bors
  • majoránna
  • szerecsendió
  • 5 dl főzőtejszín
  • 10 dkg reszelt sajt
  • szalonna vagy sonka
  • 2 nagy gerezd fokhagyma
  • bors
  • majoránna
  • szerecsendió

Sonkás sajtszósz

Elkészítési idő
5,0 1 Értékelés
Elkészítés nehézsége egyszerű
Árkategória pénztárcabarát

Elkészítés:

A sonkát megpirítjuk egy kis olajon, vagy ha szalonnát használunk, akkor olaj nélkül.

Rátesszük az összezúzott fokhagymát, és körülbelül 1 percig pirítjuk tovább. Utána ráöntjük a főzőtejszínt és a fűszereket ízlés szerint, és megvárjuk, amíg felforr.

Ezután beleszórjuk a sajtot, és ha van otthon konzerv kukorica vagy esetleg gomba, akkor azt is hozzá lehet adni. Tésztával kitűnő ebéd/vacsora.

El lehet készíteni csirkemellel, filézett csirkecombbal vagy apróra vágott sertés combbal. A fokhagyma mellé póréhagymát vagy újhagymát is lehet adni, ha van otthon.