Sonkás-sajtos vendégváró kosárkák

Sonkás-sajtos vendégváró kosárkák

Elkészítési idő

60 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Egyszerű ételek

Árkategória

Pénztárcabarát ételek

Hozzávalók:

a kosárkákhoz:

  • 25 dkg főtt, áttört burgonya
  • 25 dkg liszt
  • 25 dkg margarin
  • 1 teáskanál só

a kosarak kenéséhez:

  • 1 db kisebb tojás

a szóráshoz:

  • szezámmag ízlés szerint

a töltelékhez:

  • 15 dkg gépsonka felaprítva
  • 1 evőkanál étolaj
  • 1 kávéskanál házi paprikakrém
  • 10 dkg mini mozzarella golyó

Elkészítés:

A még meleg főtt burgonyát megtisztítjuk, krumplinyomón kinyomjuk. A liszttel, margarinnal és a sóval összegyúrjuk. Fél ujjnyi vastagra nyújtjuk, nagy fánkszaggatóval kiszúrjuk és a 3 karikát úgy helyezzük egymásra, hogy az alsó egészben marad, a két felső közepét pedig egy kisebb formával kiszúrjuk.

Tojással lekenjük. Sütőpapírral fedett tepsire sorakoztatjuk. (8 db kosárka lesz belőle.) A leeső részekből kisebb pogácsa szaggatóval korongokat szúrunk ki és felvert tojással lekenjük, szezámmaggal megszórjuk. Ebből is 8 db lett. Ez lesz a kosárkák fedele.

180 fokra melegített sütőben arany barnára sütjük. A kis kosár fedeleket kb. 10 perc után kiszedhetjük a sütőből, mivel hamarabb megsül, mint a három réteg, ami kb. 25 perc alatt készre sül.

A töltelékhez egy serpenyőben felhevítjük az étolajat, rászórjuk az aprított gépsonkát. Fűszerezzük paprikakrémmel és kicsit átsütjük. A mini mozzarella golyókat is hozzá adva a sajt felolvadásig kevergetjük.

Betöltjük a kosarakat, a tetejére piros- és zöldpaprika darabokat rakunk, majd rátesszük a fedeleket és már tálalhatjuk is.

Tölthetjük mással is, például tojáskrémmel, gombás, húsos raguval is. Ki mit szeret.

A receptet Vass Lászlóné küldte be. Köszönjük!

Neked ajánljuk