Sonkás-sajtos vendégváró kosárkák

Sonkás-sajtos vendégváró kosárkák
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége egyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • a kosárkákhoz:
  • 25 dkg főtt, áttört burgonya
  • 25 dkg liszt
  • 25 dkg margarin
  • 1 teáskanál só
  • a kosarak kenéséhez:
  • 1 db kisebb tojás
  • a szóráshoz:
  • szezámmag ízlés szerint
  • a töltelékhez:
  • 15 dkg gépsonka felaprítva
  • 1 evőkanál étolaj
  • 1 kávéskanál házi paprikakrém
  • 10 dkg mini mozzarella golyó
  • 25 dkg főtt, áttört burgonya
  • 25 dkg liszt
  • 25 dkg margarin
  • 1 teáskanál
  • 1 db kisebb tojás
  • szezámmag
  • 15 dkg gépsonka
  • 1 evőkanál étolaj
  • 1 kávéskanál házi paprikakrém
  • 10 dkg mini mozzarella golyó

Elkészítés:

A még meleg főtt burgonyát megtisztítjuk, krumplinyomón kinyomjuk. A liszttel, margarinnal és a sóval összegyúrjuk. Fél ujjnyi vastagra nyújtjuk, nagy fánkszaggatóval kiszúrjuk és a 3 karikát úgy helyezzük egymásra, hogy az alsó egészben marad, a két felső közepét pedig egy kisebb formával kiszúrjuk.

Tojással lekenjük. Sütőpapírral fedett tepsire sorakoztatjuk. (8 db kosárka lesz belőle.) A leeső részekből kisebb pogácsa szaggatóval korongokat szúrunk ki és felvert tojással lekenjük, szezámmaggal megszórjuk. Ebből is 8 db lett. Ez lesz a kosárkák fedele.

180 fokra melegített sütőben arany barnára sütjük. A kis kosár fedeleket kb. 10 perc után kiszedhetjük a sütőből, mivel hamarabb megsül, mint a három réteg, ami kb. 25 perc alatt készre sül.

A töltelékhez egy serpenyőben felhevítjük az étolajat, rászórjuk az aprított gépsonkát. Fűszerezzük paprikakrémmel és kicsit átsütjük. A mini mozzarella golyókat is hozzá adva a sajt felolvadásig kevergetjük.

Betöltjük a kosarakat, a tetejére piros- és zöldpaprika darabokat rakunk, majd rátesszük a fedeleket és már tálalhatjuk is.

Tölthetjük mással is, például tojáskrémmel, gombás, húsos raguval is. Ki mit szeret.

Megjegyzés:

A receptet Vass Lászlóné küldte be. Köszönjük!