Elkészítés:
A tésztát sós, forrásban lévő vízben feltesszük főni. A csomagoláson feltüntetett idő alatt megfőzzük, majd leszűrjük.
Közben a bacont és a sonkát felcsíkozzuk, a hagymát és a fokhagymát megtisztítjuk és finomra vágjuk.
A vajat egy serpenyőben felolvasztjuk, rádobjuk a hagymát és kevergetve üvegesre pároljuk. Hozzáadjuk fokhagymát, a bacont és a sonkát is, és kevergetve szépen megpirítjuk. Ezután hozzáöntjük a tejet és a tejszínt, sózzuk, borsozzuk, és hígabb mártás sűrűségűre beforraljuk. (Ha szeretnénk, kevés pirított sonkát tegyünk félre a tálaláshoz.)
A leszűrt tésztát összeforgatjuk a sonkás-tejszínes szósszal, majd egy maréknyi reszelt sajtot is beleforgatunk. Egy kivajazott sütőtálba öntjük, elsimítjuk, majd egyenletesen rászórjuk a többi reszelt sajtot. 180 fokra előmelegített sütőbe toljuk, és 10–15 perc alatt összesütjük.
A sütőből kivéve tányérokra porciózzuk, megszórjuk apróra vágott petrezselyemmel és egy kis félretett sült sonkával.
Megjegyzés:
A receptet Kovács Marcsi küldte be. Köszönjük!
Még több recept, konyhai praktika, videó a blikk.hu/recepttar oldalon.
Ez is érdekelheti
Kategóriák
ebéd-vacsora otthonra
,
nyári
,
Őszi
,
téli
,
tavaszi
,
pénztárcabarát
,
egyszerű
,
60 perc
,
főétel
,
tésztaféle
,
sajtos