Sonkás-sajtos tekercs

Sonkás-sajtos tekercs
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége egyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • 1 kg liszt
  • 1 púpozott evőkanál só
  • 5 dkg élesztő
  • 2 dl olaj
  • 6 dl tej
  • kevés cukor
  • kb. 36 db vékony szeletelt sonka
  • 36 db vékony szeletelt sajt
  • 25 dkg puha margarin
  • a tetejére:
  • 1 tojás
  • szezámmag
  • 1 kg liszt
  • 1 púpozott evőkanál só
  • 5 dkg élesztő
  • 2 dl olaj
  • 6 dl tej
  • kevés cukor
  • 36 db vékony szeletelt sonka
  • 36 db vékony szeletelt sajt
  • 25 dkg puha margarin
  • 1 db tojás
  • szezámmag

Elkészítés:

Az élesztőt kevés cukorral és tejjel felfuttatjuk. A tészta hozzávalóit tálba tesszük, és jól gyúrható tésztát készítünk belőle. Konyharuhával letakarva 40 percet pihentjük.

A pihentetett tésztát lisztezett deszkára borítjuk, kinyújtjuk, vékonyan megkenjük tésztát puha margarinnal és akkora csíkokra vágjuk, hogy a sonka szeletek ráférjenek.

A tészta csíkok egyik felére ráteszünk egy szelet vékony szeletelt sonkát, egy szelet lapka sajtot, majd a másik oldalát kicsit bevagdossuk, és feltekerjük.

Ismét pihentetjük, tojással megkenjük, szezámmaggal, vagy sajttal megszórjuk, és 180 fokra előmelegített sütőben 20 perc alatt megsütjük.

Megjegyzés:

A receptet Schwarcz Edit küldte be. Köszönjük!