Sonkás-sajtos-szilvás töltött pulykamell

Sonkás-sajtos-szilvás töltött pulykamell

Elkészítési idő

60 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Egyszerű ételek

Árkategória

Közepesen költséges ételek

Hozzávalók:

  • 1 kg pulykamell
  • 20 dkg szeletelt sajt
  • 20 dkg szeletelt bacon
  • 10 dkg fekete-erdei sonka
  • 25 dkg aszalt szilva
  • őrölt fehérbors
  • szerecsendió
  • majoranna
  • 2 dl vörösbor
  • étolaj

Elkészítés:

Elkészítés: Az aszalt szilvát pár órára áztassuk be a vörösborba, majd öntsük egy szűrőbe, és hagyjuk teljesen lecsepegni.

A pulykamellet éles késsel középen óvatosan nyissuk szét (vigyázzunk, nehogy teljesen átvágjuk a húst!). Ezután tegyünk rá egy nagyobb fóliát, majd húsklopfolóval óvatosan klopfoljuk ki.

Terítsünk le szintén egy nagyobb darab fóliát, majd helyezzük rá a felszeletelt bacont úgy, hogy kicsit fedjék egymást a szeletek. Ezután helyezzük rá a kiklopfolt pulykamellet, majd ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, és szórjuk meg a fűszerekkel. A befűszerezett hús közepére tegyük rá a szeletelt sajtot, és fedjük be a sonkaszeletekkel, majd halmozzuk rá a lecsepegtettet aszalt szilvát. Ezután a fólia segítségével tekerjük fel a húst, mint a bejglit.

Egy tepsit béleljünk ki sütőpapírral, majd locsoljuk meg egy kevés olajjal. Ezután helyezzük rá a töltött pulykamelltekercset, és a tetejét szintén locsoljuk meg egy kevés olajjal.

Tegyük előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten 30-35 perc alatt süssük szép pirosra. A sütőből kivéve hagyjuk kicsit hűlni, majd éles késsel, ízlés szerint szeleteljük fel.

Tálaláskor kínáljunk a felszeletelt sült mellé krumplipürét és párolt káposztát.

Hasonló receptek