Sonkás rakott galuska

Sonkás rakott galuska

Elkészítési idő

30 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Egyszerű ételek

Hozzávalók:

  • 30 dkg füstölt főtt sonka
  • 2 dl tejföl
  • 15 dkg mascsarpone
  • 10 dkg parmezán sajt
  • 2 db újhagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 teáskanál őrölt bors
  • 25 dkg liszt
  • 2 db tojás
  • 1 teáskanál só
  • 1 evőkanál zsemlemorzsa
  • 1 evőkanál olaj

Elkészítés:

A sonkát és a hagymákat kockára vágjuk. Az olajat felhevítjük, és megdinszteljük a hagymákat, majd hozzáadjuk a sonkát. Együtt pároljuk tovább, majd borsozzuk, és két evőkanál tejföllel összerotyogtatjuk. Elkészítjük a galuskát, a lisztbe csipet sót szórunk, hozzáadunk egy felvert tojást, és annyi vizet, hogy egy lágy könnyű galuska tésztát kapjuk. Nem dolgozzuk ki nagyon, mert akkor kemény lesz a galuskánk.

Forrásba lévő sós vízbe szaggatjuk, ha feljön a víz tetejére leöblítjük és kiszedjük, kevés étolajjal elkeverjük. Elkészítjük a sajtmártást: a maradék tejfölt a sajtkrémet és tojást kikeverjük, és hozzáadjuk a parmezán felét.

Veszünk egy sütőtálat. kikenjük az olajjal, és megszórjuk zsemlemorzsával. A galuska felét lerakjuk, rászórjuk a sonkát, teszünk rá a sajtmártásból, és megszórjuk parmezánnal, majd befedjük a galuska másik felével.

A galuska tetejére kenjük a sajtkrémet, megszórjuk a maradék parmezán sajttal, a tetejét pedig megszórjuk kevés zsemlemorzsával. 180 fokra előmelegített sütőbe tesszük és 25 perc alatt készre sütjük.

Neked ajánljuk