Sonkás-paradicsomos csirkenyárs

Sonkás-paradicsomos csirkenyárs

Elkészítési idő

45 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Egyszerű ételek

Árkategória

Közepesen költséges ételek

Hozzávalók:

  • 60 dkg csirkemellfilé
  • 10 dkg vékonyra szeletelt pármai sonka
  • 30 dkg koktélparadicsom
  • 1 kis csokor friss bazsalikom
  • frissen őrölt bors
  • 1/2 dl olívaolaj

A sáfrányos rizottóhoz:

  • 3 evőkanál olívaolaj
  • 1 közepes fej fehér édeshagyma
  • 30 dkg kerek szemű rizottó rizs (arborio rizs)
  • 1 l zöldségleves
  • 1 csipet eredeti sáfrány vagy sáfrányos szeklice
  • frissen őrölt bors
  • 4 kiskanál reszelt parmezán

Elkészítés:

A csirkemellfiléket megmossuk, leszárítjuk, és feldaraboljuk. A sonkaszeleteket egyforma darabokra vágjuk. A koktélparadicsomokat hosszában félbevágjuk.

A csirkemelleket a sonkadarabokba csavarjuk, majd a fél koktélparadicsommal és 1-1 megmosott bazsalikomlevéllel váltakozva nyársakra húzzuk, megszórjuk frissen őrölt borssal, és meglocsoljuk az olívaolajjal.

Az édeshagymát megdinszteljük, majd hozzáadjuk a rizst, összekeverjük, felöntjük a rizshez képest kétszeres mennyiségű forró zöldséglevessel, a sáfrányos szeklicével,

Végül a sonkás csirkenyársakat a forró grillen kb. 15-20 perc alatt pirosra sütjük.

Neked ajánljuk