Sonkás-őszibarackos pizza

Sonkás-őszibarackos pizza

Elkészítési idő

Több mint 90 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Egyszerű ételek

Árkategória

Pénztárcabarát ételek

Hozzávalók:

kb. 6 szelethez:

a tésztához:

  • 25 dkg liszt
  • 1/2 tasak szárított élesztő
  • 1 kávéskanál cukor
  • 1 teáskanál só
  • 1,5 dl víz
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • *

a tetejére:

  • 10 dkg pulykasonka
  • 10 dkg mozzarella
  • 2 nagy őszibarack
  • 1,5 dl paradicsomszósz
  • 1 evőkanál olívaolaj
  • 2 szál friss bazsalikom

Elkészítés:

A tészta száraz hozzávalóit összekeverjük, hozzáadjuk a vizet, az olívaolajat és 10 perc alatt ruganyos tésztát dagasztunk belőle. Letakarva, legalább 2 órán keresztül kelni hagyjuk.

A sütőt 220 °C-ra előmelegítjük. A sonkát felcsíkozzuk, a sajtot felkockázzuk, a barackot megmossuk, kimagozzuk, cikkekre szeleteljük. A megkelt tésztát kerek lappá nyújtjuk.

A pizzatésztát megkenjük a paradicsomszósszal. Sózzuk, borsozzuk. Ráhelyezzük a feltéteteket: sonkát, sajtot, barackot, majd az olívaolajjal meglocsoljuk. A sütőben kb. 15 perc alatt megsütjük. Friss bazsalikomot tépkedünk rá, és tálaljuk.

Fotó: RAS / Recepttár

Hasonló receptek