sonkás-mustáros sajttekercs

sonkás-mustáros sajttekercs

Elkészítési idő

60 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Közepesen bonyolult ételek

Árkategória

Közepesen költséges ételek

Hozzávalók:

  • 70 dkg trappista
  • 30 dkg vaj
  • 20 dkg gépsonka
  • 15 dkg kenhető sajt
  • 5 főtt tojás
  • 5 ek. mustár

Elkészítés:

Egy magas falú edényben vizet forralok. A sajtot 2 részre osztom, és külön-külön hőálló zacskóba teszem. Ha felforrt a víz, belehelyezem tasakostól a sajtokat, és olvadásig a legkisebb lángon melegedni hagyom.

Eközben elkészítem a kétszínű tölteléket. 20 dkg vajat, a kenhető sajtot, a keménytojások fehérjét 1 kevés sóval és borssal kikeverem. A másik színű töltelékhez a tojások sárgáját kikeverem a maradék 10 dkg vajjal, a mustárral és egy csipetnyi sóval.

Ha megolvadt a kemény sajtunk, kb. tepsi hosszúságúra gyorsan kinyújtom. Ha kész az első lap, elosztom rajta a fehér krém felét, erre helyezem a sonkát, majd megkenem a sárga krém felével, feltekerem. Ugyanezt még egyszer elvégzem, így 2 tekercset kapok.

Betekerem őket fóliába, és hűtőbe teszem dermedni. Ezután szépen szeletelhető.

Neked ajánljuk