Sonkás-krémsajtos kiflik

Sonkás-krémsajtos kiflik

Elkészítési idő

Több mint 90 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Közepesen bonyolult ételek

Árkategória

Közepesen költséges ételek

Hozzávalók:

A tésztához:

  • 40 dkg finomliszt
  • 2,5 dkg élesztő
  • 2 db tojás sárgája
  • 2 dl tej
  • 1 tk. só
  • 1 tk. cukor
  • 5 dkg vaj

A töltelékhez:

  • 20 dkg sonka
  • 10 dkg tömlős krémsajt
  • 1 db tojás sárgája
  • 1 ek. finom liszt
  • őrölt bors

A tetejére:

  • 2-3 dkg szezámmag
  • 1 db tojás

Elkészítés:

Az élesztőt langyos cukros tejben felfuttatom. A vajat elmorzsolom a liszttel. A vajas liszthez hozzáadom a sót, a tojások sárgáját és a felfuttatott élesztőt. Begyúrom a tésztát, és 1 órát meleg helyen kelesztem.

Amíg kel a tészta, elkészítem a tölteléket. A sonkát apróra vágom vagy ledarálom. Elkeverem a krémsajttal, sóval, borssal, 1 kanál liszttel és az 1 tojás sárgájával.

A tésztát 10-15 cm széles csíkra nyújtom, majd háromszögeket vágok belőle. A tészta egyik felére teszek a töltelékből, majd kifli formára feltekerem. Hagyom 10-15 percet pihenni majd a felvert egész tojással lekenem, és megszórom szezámmaggal.

Előmelegített sütőben aranybarnára sütöm kb. 20-25 perc alatt.

Hasonló receptek