Sonkás krémleves

Sonkás krémleves

Elkészítés nehézsége

Egyszerű ételek

Árkategória

Pénztárcabarát ételek

Hozzávalók:

  • 10 dkg húsvéti sonka
  • 1/2 l tej
  • 1/2 l húsleves
  • 1,5 dl fehérbor
  • 1 dl tejszín
  • 8 dkg vaj
  • 5 dkg liszt
  • 2 csokor petrezselyem
  • 1 csokor zsázsa
  • cukor
  • bors

Elkészítés:

Vajon lisztet pirítok világosra.

Ráöntöm a tejet, húslevest, bort és átforralom az egészet.

Hozáadom a tejszínt és sóval, borssal, pici cukorral ízesítem.

A finomra vágott zöldfűszerekkel meghintem a levest, de ekkor nem forralom.

A levest sonkakockákkal tálalom.

Neked ajánljuk