Sonkás kölesrizottó

Sonkás kölesrizottó
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége pofonegyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • 25 dkg húsos füstölt sonka
  • 1 csomag petrezselyem
  • 2 evőkanál olaj
  • 20 dkg köles
  • 3 dl zöldségleves, kockából
  • 20 dkg fagyasztott kékáfonya
  • 25 dkg húsos füstölt sonka
  • 1 csomag petrezselyem
  • 2 evőkanál olaj
  • 20 dkg köles
  • 3 dl zöldségleves, kockából
  • 20 dkg fagyasztott kékáfonya

Elkészítés:

A sonkát kisebb kockákra daraboljuk. A petrezselymet leöblítjük, finomra aprítjuk. Mélyebb serpenyőben felforrósítjuk az olajat, a sonkakockákat megpirítjuk benne. Rászórjuk a kölest, felöntjük 2 dl felforrósított zöldséglevessel és kevergetve, kis lángon félpuhára főzzük.

Ekkor rászórjuk az áfonyát (fagyosan), a petrezselyemmel, sóval, borssal, ízesítjük, a levét többször kevés zöldséglevessel pótoljuk és készre főzzük, hogy szaftos legyen. Forrón kínáljuk.

A kölesrizottót kínálhatjuk főételként, de sült húsok mellé köretnek is. Tálaláskor ízlés szerint megszórhatjuk még reszelt parmezán sajttal, morzsolhatunk rá márványsajtot, esetleg megszórhatjuk tépett mozzarellával.




Még több recept, konyhai praktika, videó a blikk.hu/recepttar oldalon. Ez is érdekelheti