Sonkás hagymás pizza

Sonkás hagymás pizza
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége egyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • 20-25 dkg liszt
  • 25 g élesztő
  • só (ízlés szerint)
  • 1 db tojás
  • 2,5 dl langyos víz
  • kb. ízlés szerint fokhagyma granulátum
  • pizza fűszer (ízlés szerint)
  • 1 teáskanál cukor
  • ketchup (ízlés szerint)
  • szükség szerint étolaj
  • 20 dkg kötözött sonka (vagy ízlés szerint)
  • 20 dkg trappista reszelt (vagy ízlés szerint)
  • 3 fej lilahagyma (vagy vöröshagyma)
  • (a pizzaforma 33 cm-es)
  • 20-25 dkg liszt
  • 25 g élesztő
  • 1 db tojás
  • 2,5 dl langyos víz
  • fokhagyma granulátum
  • pizza fűszer
  • 1 teáskanál cukor
  • ketchup
  • étolaj
  • 20 dkg kötözött sonka
  • 20 dkg trappista reszelt
  • 3 fej lilahagyma

Elkészítés:

Tálba tesszük a lisztet a fűszerekkel, elkeverjük, mélyedést csinálunk a közepén. Cukrot tesszük a mélyedésbe és jó langyos vizet, majd belemorzsoljuk az élesztőt. Hagyjuk felfutni, majd beleütjük a tojást, nagyon összegyúrjuk (ha a kezünkre ragad, kicsit olajozzuk be a tenyerünket), és pár perc alatt összegyúrjuk a tésztát. (Sokáig nem szabad vele dolgozni!). A tál alját és a tészta tetejét olajjal megkenjük, letakarjuk és meleg helyen kelni hagyjuk.

Ha megkelt, sütőpapírral bélelt olajozott formába tesszük, egyenletesen elsimítjuk, és megkenjük ketchuppal vagy nekünk tetszőlegesen választott szósszal. Ráhalmozzuk a feltétet és 200-220 fokra előmelegített sütőbe tesszük, ahol szép arany színűre sütjük.

Megjegyzés:

A receptet Zsanette Kovács küldte be. Köszönjük!