Sonkás-gombás rétes

Sonkás-gombás rétes

Elkészítési idő

Több mint 90 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Közepesen bonyolult ételek

Árkategória

Közepesen költséges ételek

Hozzávalók:

A tésztához:

  • 25 dkg tehéntúró
  • 25 dkg liszt
  • 25 dkg vaj
  • 1 tojás
  • csipet só

A töltelékhez:

  • 25 dkg tehéntúró
  • 25 dkg liszt
  • 25 dkg vaj
  • 1 tojás
  • csipet só
  • 40 dkg bacon
  • 40 dkg sonka
  • 30 dkg gomba
  • kevés olaj
  • 1 db vöröshagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • ételízesítő

Elkészítés:

A tészta alapanyagait összegyúrom és néhány órára a hűtőszekrénybe rakom.

A felszeletelt gombát kevés olajon a hagymával megpirítom ételízesítővel megszórom.

A tésztát kinyújtom, betakarom a baconnal, erre rakom a sonkát, végül a gombás ragut. Az egészet felgöngyölítem, tepsibe rakom, végül megkenem tojással. Sütőbe teszem és kisütöm.

Neked ajánljuk