Sonkás-gombás pizza

Sonkás-gombás pizza

Elkészítési idő

90 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Közepesen bonyolult ételek

Árkategória

Közepesen költséges ételek

Hozzávalók:

A pizzatésztához:

  • 40 dkg finomliszt
  • 3 dkg élesztő
  • 1 evőkanál kristálycukor
  • 1 teáskanál só
  • 3 evőkanál olívaolaj
  • 2,5 dl langyos víz

A feltéthez:

  • 3 evőkanál olívaolaj
  • 1 csokor majoránna
  • 1/2 csokor kakukkfű
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 20 dkg pizza mozzarella sajt
  • 50 dkg konzerv hámozott, darabolt paradicsom
  • 50 dkg vegyes gomba
  • 20 dkg füstölt sonka

Elkészítés:

Elkészítés:

Rakjuk tálba a lisztet, majd a közepébe készítsünk mélyedést! Ebbe belemorzsljuk az élesztőt. Rakjuk hozzá a cukrot, és öntsük rá a vizet! Amíg az élesztő felfut, letakarjuk a tálat. Robotgéppel dagasztjuk, közben beledolgozzuk a sót és az olívaolajat.

Ha a tészta már fényes, és elválik az edénytől, takarjuk le, majd kelesszük 35 percig!

A zöldfűszereket leöblítjük és apróra vágjuk. A fokhagymát meghámozzuk, összezúzzuk. Tisztítsuk meg a gombákat is, és vágjuk apróra! A sonkát ledaráljuk, a sajtot pedig lereszeljük.

Keverjük össze a zöldfűszereket a paradicsommal, a fokhagymával, a borssal és a sóval! Forrósítsunk fel egy serpenyőben olajat, és a sonkát a gombával együtt pirítsuk meg! Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk!

A tésztát átgyúrás után kb. 32 x 38 cm-esre nyújtjuk. Tepsibe rakjuk, majd villával megszurkáljuk. Kenjük rá a tészára a paradicsomos keveréket, ezután szórjuk rá a sonkát, a gombát és a sajtot! 200 fokra előmelegített sütőben kb. 25 percig sütjük.

Neked ajánljuk