Hozzávalók:
  • 6 személyre:
  • 25 dkg csirkemellfilé
  • 2 ek. olívaolaj
  • 1 hagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 45 dkg rizs
  • 1,5 dl fehérbor
  • 1,75 l csirkeleves
  • bors
  • sáfrány
  • 3 dkg vaj
  • 6 dkg parmezán
  • 5 dkg füstölt sonka
  • 25 dkg csirkemellfilé
  • 2 ek. olívaolaj
  • 1 hagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 45 dkg rizs
  • 1,5 dl fehérbor
  • 1,75 l csirkeleves
  • bors
  • sáfrány
  • 3 dkg vaj
  • 6 dkg parmezán
  • 5 dkg füstölt sonka

Sonkás-csirkés rizottó

Elkészítési idő
3,0 4 Értékelés
Elkészítés nehézsége egyszerű
Árkategória pénztárcabarát

Elkészítés:

A kockákra vágott csirkehúst a forró olajon fehéredésig sütöm, majd a meghámozott, apróra vágott hagymát és a zúzott fokhagymát rádobom, és megfuttatom. A rizst beleöntöm, néhány percig pirítom. A borral felengedem, majd a levest is apránként belekeverem. Sózom, borsozom, a sáfránnyal fűszerezem.

A parmezán felét lereszelem, és a vajjal együtt belekeverem. A sonkát vékony csíkokra vágom, és a rizsbe forgatom. A maradék parmezánnal díszítve tálalom.

Még több recept, konyhai praktika, videó a blikk.hu/recepttar oldalon. Ez is érdekelheti