Sonkás burgonya

Sonkás burgonya

Elkészítési idő

45 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Egyszerű ételek

Árkategória

Pénztárcabarát ételek

Hozzávalók:

  • 4 nagy burgonya (kb. 1 kg)
  • 20 dkg főtt sonka, kockára vágva
  • 10 dkg reszelt sajt
  • 2 szál újhagyma, felaprítva
  • 125 ml tejföl
  • őrölt bors

Elkészítés:

A burgonyát (hámozás nélkül) sós vízben megfőzzük, majd hűlni hagyjuk. Ezután mindegyik burgonyát félbevágjuk, a közepét kivájjuk, hogy tölthető üreget kapjunk.

A kivájt burgonyapépet a sonkával, a sajt és a zöldhagyma felével, a tejföllel és kevés borssal összekeverjük, és megtöltjük vele a kivájt burgonyákat.

A megmaradt sajtot összekeverjük a maradék hagymával és meghintjük vele a burgonyák tetejét. A burgonyákat tepsibe tesszük, és forró sütőben 4-5 perc alatt készre sütjük, amíg a sajt a tetején aranysárgára nem pirul.

Neked ajánljuk