Sonkás brokkolis gnocchi

Sonkás brokkolis gnocchi
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége egyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • 1 fej nagyobb brokkoli
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 5 szelet sonka
  • 60 g vaj
  • bors
  • 1 evőkanál olívaolaj
  • *
  • a gnocchihoz:
  • 600 g burgonya
  • 1 db tojássárgája
  • 250 g liszt
  • 1 teáskanál só
  • 1 fej nagyobb brokkoli
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 5 szelet sonka
  • 60 g vaj
  • bors
  • 1 evőkanál olívaolaj
  • 600 g burgonya
  • 1 db tojássárgája
  • 250 g liszt
  • 1 teáskanál

Elkészítés:

A megmosott burgonyát enyhén sós vízben, héjával együtt megfőzzük, amikor megpuhult, leszűrjük és kihűlni hagyjuk. Amikor kihűlt megpucoljuk, krumplinyomóval összetörjük, vagy nagy lyukú reszelőn lereszeljük. Utána hozzáadjuk a tojássárgáját, a sót, a lisztet és összegyúrjuk. (Akkor lesz jó a tészta, amikor ruganyos már, de nem ragad a kezünkhöz és nem is száraz.)

A tésztát 6 egyenlő részre osztjuk, ujjnyi vastagságúra kisodorjuk, majd másfél centis darabkákra vagdossuk. Enyhén sós, forrásba lévő vízben kifőzzük, és amikor minden darabka feljött a víz tetejére, akkor kimerjük egy külön tálba. A főzőlevet hagyjuk meg, mert még szükségünk lehet rá!

A brokkolit megmossuk, a szárát levágjuk, ezután rózsáira szedjük. A levágott szárat apróra vágjuk, a sonkát felcsíkozzuk és a fokhagymát apróra vágjuk. Egy tapadásmentes serpenyőben kevés olaj kíséretében elkezdjük pirítani a felvágott hozzávalókat. Pár perc után egy-másfél bögre vízzel felöntjük és készre pároljuk.

Ez idő alatt lobogó vízben megfőzzük a brokkoli rózsáit is, amiket előzőleg szétszedegettünk. Amikor mindennel elkészültünk, akkor a sonkás alapunkat visszatesszük a tűzre, beletesszük a vajat, a brokkoli rózsáit, a gnocchi-t és jól összerázzuk az egészet. (Ha azt szeretnénk, hogy szaftosabb legyen, akkor adagoljunk hozzá a gnocchi főzőlevéből.)

Frissen, parmezánnal megszórva még melegében tálaljuk.

Megjegyzés:

A receptet Botos Anna küldte be. Köszönjük!

Még több recept, konyhai praktika, videó a blikk.hu/recepttar oldalon. Ez is érdekelheti