Sonkás babsaláta

Sonkás babsaláta

Elkészítési idő

30 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Pofonegyszerű ételek

Árkategória

Közepesen költséges ételek

Hozzávalók:

  • 25 dkg konzerv fehérbab
  • 25 dkg konzerv vörösbab
  • 1 nagy fej vöröshagyma
  • 1 db sárga kaliforniai paprika
  • 1 db zöld kaliforniai paprika
  • 15 dkg sonka
  • bors
  • 1 ág kakukkfű
  • 4 evőkanál fehérborecet
  • 6 evőkanál étolaj
  • 1 kis gerezd fokhagyma
  • 1 csokor vágott petrezselyem a díszítéshez

Elkészítés:

A babról leszűrjük a levét. A hagymát apróra vágjuk, a megmosott paprikát félbevágjuk, a magházát eltávolítjuk, felkockázzuk.

A fokhagymát áttörjük. A sonkát felcsíkozzuk. A kakukkfűvet felvágjuk.

Az ecetet olajjal, sóval, borssal, a kakukkfűvel és a fokhagymával simára keverjük, és egy kevés vízzel

hígítjuk. Leöntjük vele a salátát és összeforgatjuk.

Neked ajánljuk