Sonkás aszpik

Sonkás aszpik

Elkészítési idő

Több mint 90 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Közepesen bonyolult ételek

Árkategória

Közepesen költséges ételek

Hozzávalók:

  • 1 evőkanál zselatin
  • 3 dl tejszín
  • 1 db füstölt csülök

A díszítéshez:

  • 3 db főtt tojás
  • petrezselyemzöld
  • salátalevél
  • olajbogyó
  • piros színű zöldpaprika

Elkészítés:

Elkészítés:

Áztassuk vízbe egy éjjelre a csülköt! Főzzük másnap háromnegyed órát kuktában! Vegyük ki a főzővízből, hagyjuk hűlni, bőrözzük le, majd csontozzuk ki!

Vágjuk apróra a csülköt!

Keverjük el a zselatint 1 deci vízben, majd főzzük 4 percet! Hűtsük langyosra, ezután adjuk hozzá a habbá vert tejszínhez! Keverjük bele a darált sonkát is!

Töltsük a tejszínes húst egy magasfalú formába! Dermesszük másnapig!

Rakjuk a formát tálalás előtt meleg vízbe, majd borítsuk egy tálra az aszpikot! Díszítsük tojással, paprikával és petrezselyemmel!

Hasonló receptek