Sonkában sült mozzarella

Sonkában sült mozzarella
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége pofonegyszerű
Árkategória olcsó
Hozzávalók:
  • 1 kg zsenge paraj
  • 4 szál zöldhagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 4 nagy golyó mozzarella
  • 2 evőkanál olaj
  • 8 vékony szelet főtt sonka
  • 1 bagett
  • 1 kg zsenge paraj
  • 4 szál zöldhagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 4 nagy golyó mozzarella
  • 2 evőkanál olaj
  • 8 vékony szelet főtt sonka
  • 1 db bagett

Elkészítés:

A zöldségeket megtisztítjuk, a parajt lecsepegtetjük. A hagymát fél karikákra vágjuk, a fokhagymát összezúzzuk.

A fele olívaolajat serpenyőben felforrósítjuk, a hagymát megfuttatjuk benne, majd rátesszük a fokhagymát. A parajleveleket a hagymás olajon 1-2 perc alatt összepirítjuk, sózzuk, borsozzuk. (Ha nem elég nagy a serpenyő, akkor ezt a műveletet érdemes két részletben elvégezni.)

A sajtokat lecsepegtetjük, kettévágjuk. A sajtdarabokat betekerjük a sonkaszeletekbe, és a maradék, forró olajon körbesütjük.

A bagettet nagyobb szeletekre vágjuk, a forró serpenyőben megpirítjuk. Tálaláskor tányérra teszünk a parajból, mellé helyezünk 2-2 sonkás sajtot és a pirítóst. Frissen-forrón tálaljuk.



Megjegyzés:

Fotó: RAS / Recepttár

Még több recept, konyhai praktika, videó a blikk.hu/recepttar oldalon. Ez is érdekelheti