Sonkába tekert csirkemell fokhagymás snidlinges tejszínes mártással

Sonkába tekert csirkemell fokhagymás snidlinges tejszínes mártással

Elkészítési idő

30 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Pofonegyszerű ételek

Árkategória

Pénztárcabarát ételek

Hozzávalók:

  • 8 nagy szelet sonka
  • 4 db, egyenként 180 g-os csirkemellfilé
  • 250 ml Philadelphia krémsajt
  • 1/2 csésze apróra vágott snidling
  • 1 evőkanál dijoni mustár
  • 2 gerezd fokhagyma, összezúzva
  • 20 g vaj
  • 2 csomó spenótlevél, megmosva, szárítva

A tálaláshoz:

  • fél citrom

Elkészítés:

A sütőt 200 fokra előmelegítjük.

A csirkemelleket megsózzuk. Egy-egy csirkemell köré 2 sonkát tekerünk, és fogpiszkálóval rögzítjük.

Egy serpenyőt közepes hőfokon felmelegítünk. Beletesszük a csirkét és mindkét oldalán aranybarnára pirítjuk (kb. 2-2 perc). Ezután áttesszük egy sötő tepsibe, és az előmelegített sütőbe téve 10 percig sütjük, vagy amíg a csirke megpuhul. A sütőből kivesszük és 5 percre félretesszük, hogy pihenjen

Közben egy sajtkrémet egy lábasba tesszük a metélőhagymával, mustárral, fokhagymával, a közepes hőfokon felmelegítjük és néhány perc alatt kicsit besűrítjük, majd a tűzről levesszük.

Egy teflon serpenyőben habzásig olvasztjuk a vajat, beletesszük a paraj leveleket és néhány percig főzzük, amíg a spenót kicsit összeesik. Ezután a tűzről levesszük és tányérokon elosztjuk.

A csirkét vastag szeletekre vágjuk, a spenótágy tetején elrendezzük és a tejszínes mártással meglocsolva, citromgerezdekkel tálaljuk.

Spenótlevél hiányában bármilyen salátával vagy párolt zöldséggel remek fogás.

Neked ajánljuk