Somlói galuska

Somlói galuska

Elkészítési idő

75 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Közepesen bonyolult ételek

Árkategória

Közepesen költséges ételek

Hozzávalók:

A piskótához:

  • 8 tojás
  • 3 evőkanál olaj
  • 8 evőkanál cukor
  • 8 evőkanál liszt
  • fél teáskanál szódabikarbóna
  • vaníliás cukor
  • kakaópor
  • csipet só

A tejszínhabhoz:

  • 5 dl tejszín
  • 4 evőkanál porcukor
  • 1 csomag habfixáló

A pudinghoz:

  • 1 csomag csokis pudingpor
  • 7 dl tej
  • 4 evőkanál cukor

A csokiöntethez:

  • 12 dkg étcsokoládé
  • 3 evőkanál tej
  • 6 dkg margarin
  • dió
  • mazsola
  • rum

Elkészítés:

A piskótához összegyúrjuk az alapanyagokat. A tészta háromnegyed részét vaníliásra csináljuk, a többi részét pedig kakakóval készítjük el. A tepsibe először a vaníliás, majd a csokis tésztarészt rakjuk bele. 200 fokon sütjük 12 percig, miután kihűlt, kockákra vágjuk. A piskóta helyére diót rakunk és 20 percig pirítjuk a sütőben, majd összezúzzuk. A pudingot egy kissé hígabban készítjük el, több tejjel. A mazsolát egy kiskanál víz és rumaroma keverékében állni hagyjuk 15 percig, ameddig megszívja magát. A tejszínből tejszínhabot verünk a porcukor és a habfixáló hozzáadásával. A csokoládét gőz fölött megolvasztjuk a tejjel és a margarinnal együtt. Végül a piskótákat kis tálakba helyezzük, ráöntjük a pudingot, megszórjuk a zúzott dióval és a mazsolával, majd tejszínhabot rakunk rá.

Neked ajánljuk