Somlói aprópecsenye

Somlói aprópecsenye

Elkészítési idő

60 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Közepesen bonyolult ételek

Árkategória

Közepesen költséges ételek

Hozzávalók:

  • 60 dkg sertéslapocka
  • 4 db paradicsom
  • 2 evőkanál sűrített paradicsom
  • burgonya
  • 10 dkg gomba
  • 1 db zöld paprika
  • 1 db kaliforniai paprika
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 evőkanál cukor
  • olaj
  • kapor
  • bors

Elkészítés:

Felaprítom a vöröshagymát, a gombát, a paprikát, a paradicsomot és a burgonyát, a húst pedig felkockázom.

Megpirítom a hagymát és hozzáteszem a húskockákat. Megsózom és hozzáadom a gombát, a paradicsomot és a zöldpaprikát. Megfűszerezem a kaporral és a borssal, majd tovább főzöm. Besűrítem paradicsompürével és egy kevés cukorral édesítem.

Miután megfőtt, megszórom még kaporral.

A burgonyát sós vízben megfőzöm és forró olajban pirosra sütöm. A sült burgonyával együtt tálalom a ragut.

Neked ajánljuk