Soksajtos pogácsa

Soksajtos pogácsa
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége közepesen bonyolult
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • 60 dkg liszt
  • 5 dkg élesztő
  • 1 dl tej
  • 1 teáskanál cukor
  • 25 dkg margarin
  • 2 teáskanál só
  • 3 db tojássárgája
  • 3 dl tejföl
  • 15 dkg füstölt sajt
  • 15 dkg trappista sajt
  • 1 db tojásfehérje
  • 60 dkg liszt
  • 5 dkg élesztő
  • 1 dl tej
  • 1 teáskanál cukor
  • 25 dkg margarin
  • 2 teáskanál
  • 3 db tojássárgája
  • 3 dl tejföl
  • 15 dkg füstölt sajt
  • 15 dkg trappista sajt
  • 1 db tojásfehérje

Elkészítés:

Az élesztőt egy kis tejben felfuttatjuk a cukorral együtt. A lisztet kimérjük egy tálba, hozzáadjuk a margarint, a sót, az élesztőt, a tojássárgáját és a tejfölből annyit, hogy a tészta összeálljon. Jól összegyúrjuk és félretesszük 15 percig pihenni.

A tésztát lisztezett felületen 2 cm vastagságúra nyújtjuk, megszórjuk a reszelt sajtokkal (keveset a sütéshez félreteszünk), és hajtogatjuk. Ismét 15 percig pihentetjük, majd ismét kinyújtjuk, hajtogatjuk és 15 percig állni hagyjuk.

Ezután 1 cm vastagságúra nyújtjuk, berácsozzuk a tetejét és pogácsa szaggatóval kiszaggatjuk. Sütőpapírral bélelt tepsibe sorakoztatjuk, a tetejüket megkenjük tojásfehérjével, megszórjuk reszelt sajttal és 180 fokra előmelegített sütőben megsütjük.

Megjegyzés:

A receptet Salamon Csilla küldte be. Köszönjük!