Elkészítés:
Az élesztőt egy kis tejben felfuttatjuk a cukorral együtt. A lisztet kimérjük egy tálba, hozzáadjuk a margarint, a sót, az élesztőt, a tojássárgáját és a tejfölből annyit, hogy a tészta összeálljon. Jól összegyúrjuk és félretesszük 15 percig pihenni.
A tésztát lisztezett felületen 2 cm vastagságúra nyújtjuk, megszórjuk a reszelt sajtokkal (keveset a sütéshez félreteszünk), és hajtogatjuk. Ismét 15 percig pihentetjük, majd ismét kinyújtjuk, hajtogatjuk és 15 percig állni hagyjuk.
Ezután 1 cm vastagságúra nyújtjuk, berácsozzuk a tetejét és pogácsa szaggatóval kiszaggatjuk. Sütőpapírral bélelt tepsibe sorakoztatjuk, a tetejüket megkenjük tojásfehérjével, megszórjuk reszelt sajttal és 180 fokra előmelegített sütőben megsütjük.
Megjegyzés:
A receptet Salamon Csilla küldte be. Köszönjük!
Kategóriák
Klasszikus ételek
,
Házias ételek
,
Uzsonnára valók
,
Társaság ételek
,
Nyári ételek
,
Őszi ételek
,
Téli ételek
,
Tavaszi ételek
,
Pénztárcabarát ételek
,
Közepesen bonyolult ételek
,
75 perc alatt elkészülő ételek
,
Pogácsa receptek
,
Sajtos ételek