Sokmagvas cukkinigolyók

Sokmagvas cukkinigolyók
Elkészítési idő
5,0 1 Értékelés
Elkészítés nehézsége pofonegyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • 1 db közepes cukkini (kb. 80dkg)
  • 1 csokor petrezselyemzöld (vagy kapor)
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 db tojás
  • 1 teáskanál só
  • bors
  • 10 dkg füstölt sajt
  • kb. 40 dkg GM zabpehely
  • a bundához:
  • GM zsemlemorzsa
  • szezámmag
  • tökmag
  • napraforgómag
  • lenmag
  • a sütéshez:
  • étolaj
  • 1 db közepes cukkini (kb. 80dkg)
  • 1 csokor petrezselyemzöld (vagy kapor)
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 db tojás
  • 1 teáskanál
  • bors
  • 10 dkg füstölt sajt
  • kb. 40 dkg GM zabpehely
  • GM zsemlemorzsa
  • szezámmag
  • tökmag
  • napraforgómag
  • lenmag
  • étolaj

Elkészítés:

Villámgyors, húsmentes, gluténmentes ebéd :)

A cukkinit alaposan megmossuk, a hagymát, fokhagymát megtisztítjuk, majd nagyobb darabokra vágjuk ezeket, és késes aprítóval pépesre zúzzuk.

Egy tálba átöntjük, hozzáadjuk az egész tojást, az apróra vágott petrezselyemzöldet, a sót, borsot, a reszelt sajtot és a GM zabpelyhet (ennek a mennyisége valamelyest eltérhet, a cukkini nagysága, vizessége miatt). Ekkor érdemes a masszát megkóstolni, ha szükséges utána fűszerezhetjük.

Érdemes a masszát legalább fél órát állni hagyni, mert a zabpehely meg fogja szívni magát.

Egy tálba GM zsemlemorzsát öntünk, és ízlés szerint beleszórunk magukat. A masszából diónyi golyókat formázunk és a sokmagvas morzsában megforgatjuk. Fritőzben pirosra sütjük.

Megjegyzés:

A receptet Scarlett69 küldte be. Köszönjük!

Még több recept, konyhai praktika, videó a blikk.hu/recepttar oldalon. Ez is érdekelheti