Sokfűszeres ketchup

Sokfűszeres ketchup
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége egyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • 2 kg paradicsom
  • 2 dl vörösborecet
  • 20 dkg barnacukor
  • 4 vöröshagyma
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 4 teáskanál őrölt kömény
  • 4 teáskanál őrölt koriander
  • 2 teáskanál reszelt gyömbér
  • 4 szem szegfűszeg
  • 5 bazsalikomlevél
  • bors
  • olívaolaj
  • 2 kg paradicsom
  • 2 dl vörösborecet
  • 20 dkg barnacukor
  • 4 vöröshagyma
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 4 teáskanál őrölt kömény
  • 4 teáskanál őrölt koriander
  • 2 teáskanál reszelt gyömbér
  • 4 szem szegfűszeg
  • 5 bazsalikomlevél
  • bors
  • olívaolaj

Elkészítés:

A paradicsomoknak lehúzzuk a héjukat.
A hagymát felvágjuk, és pár perc alatt megpároljuk az olajon. Hozzádobjuk a többi fűszert is, közben a paradicsomot felkockázzuk, és azt is hozzáadjuk.

Felforraljuk, közben néha megkeverjük, majd a forrástól számított 10 perc után összeturmixoljuk a fűszeres paradicsomot. Ezután hozzáadjuk a cukrot és a vörösborecetet, majd újra felforraljuk.

Újabb 10 perc forralás után a forró ketcupot kimosott, fertőtlenített üvegekbe töltjük, majd pár percre fejtetőre fordítjuk az üvegeket, másnapig szárazdunsztba rakjuk.