Sóban sült hal

Sóban sült hal
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége egyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • 4 db aranydurbincs, tengeri süllő vagy más egész tengeri hal
  • 3 tojásfehérje
  • 1 kg tengeri só
  • 1 citrom
  • 1 nagy csokor vegyes friss zöldfűszer
  • a körethez:
  • 25 dkg durum spagetti
  • 6 szelet toastkenyér
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 5 dkg vaj
  • 4 ág kakukkfű
  • 1 marék rukola
  • 4 db aranydurbincs, tengeri süllő vagy más egész tengeri hal
  • 3 db tojásfehérje
  • 1 kg tengeri só
  • 1 db citrom
  • 1 nagy csokor vegyes friss zöldfűszer
  • 25 dkg durum spagetti
  • 6 szelet toastkenyér
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 5 dkg vaj
  • 4 ág kakukkfű
  • 1 marék rukola

Elkészítés:

A halat megtisztítjuk, megmossuk (halüregét is). A sütőt 200 °C-ra előmelegítjük. A tojásfehérjéket picit felverjük, hozzáadjuk a durva szemű sót, összekeverjük. Harmadát sütőpapírral bélelt tepsibe terítjük, ráfektetjük a halakat. A citromot cikkekre vágom, a hal üregébe töltjük a zöldfűszerekkel együtt, majd befedjük a maradék sóval. A sütőben kb. 35 percig sütjük.

Közben a körethez vizet forralunk a tésztafőzéshez, majd a tésztát kifőzzük, leszűrjük. A kenyeret mixerben morzsásra aprítjuk. A fokhagymát meghámozzuk, összezúzzuk. A vajat felolvasztjuk, belerakjuk a fokhagymát és a kakukkfüvet, majd a morzsát is, és aranysárgára pirítjuk. Hozzáadjuk a spagettit és a rukolát, sózzuk, borsozzuk, összeforgatjuk.

A halról a megkeményedett sókérget óvatosan feltörjük, kiemeljük, és a morzsás spagettivel és zöldsalátával tálaljuk.

Megjegyzés:

Fotó: Recepttár / RAS

Még több recept, konyhai praktika, videó a blikk.hu/recepttar oldalon. Ez is érdekelheti