Sóban sült csirkemell padlizsános rizzsel

Sóban sült csirkemell padlizsános rizzsel

Elkészítési idő

Több mint 90 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Egyszerű ételek

Árkategória

Pénztárcabarát ételek

Hozzávalók:

  • 4 fél csirkemell bőrrel, csont nélkül
  • 2 tasak gyorsrizs
  • 20 dkg padlizsán
  • 1-1 piros, sárga és zöld húsú kaliforniai paprika
  • 10 dkg zsenge borsóhüvely
  • 2 szál zöldhagyma
  • 4 ág rozmaring
  • 4 evőkanál olaj
  • 1 evőkanál felaprított petrezselyem
  • 2 evőkanál vaj

a sótésztához:

  • 30 dkg liszt
  • 20 dkg nagyobb szemű tengeri só
  • 10 dkg finom szemű tengeri só
  • 2 tojásfehérje

Elkészítés:

A sótésztához összegyúrjuk a lisztet, a kétféle sót, a tojásfehérjét és 1-2 dl vizet, majd letakarva kb. 2-3 órán át hűtőben pihentetjük. A húst megmossuk és leszárítjuk.

A sütőt 200 °C-ra előmelegítjük. A tésztát négy részre osztjuk. Mindegyiket kinyújtjuk, az egyik felére rátesszük a rozmaringot, arra a csirkemellet. Betakarjuk a tésztával, a szélét körbevágjuk. Sütőlapra tesszük, és a sütőben 20 percig sütjük. (A sótészta nagyon keményre megsül, nem kell megijedni.)

A rizst előírás szerint megfőzzük. A padlizsánt megmossuk, kis kockákra vágjuk, megsózzuk, majd félretesszük. A paprikát megmossuk, kimagozzuk, húsát csíkokra vágjuk. A borsót forrásban levő vízben 2 percig főzzük, majd kivesszük és lehűtjük. A hagymát meghámozzuk, felaprítjuk.

A padlizsánt leitatjuk, és serpenyőben a fele felforrósított olajon megpirítjuk. Összeforgatjuk a rizzsel, a petrezselyemmel, sóval, borssal.

A maradék olajon megpirítjuk a paprikacsíkokat, rátesszük a hagymát. Összeforgatjuk, sózzuk, borsozzuk, és belekeverjük a borsóhüvelyeket. Rátesszük a vajat, összeforgatjuk és félrehúzzuk. Tálaláskor tányérra tesszük a padlizsános rizst, mellé a sült zöldségeket, és a sóban sült csirkemellet.

Neked ajánljuk