Snidlinges gombaleves galuskával

Snidlinges gombaleves galuskával
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége pofonegyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • 25 dkg csiperkegomba
  • 1 szál sárgarépa
  • 1 szál fehérrépa
  • 2 evőkanál vaj
  • 1 csokor petrezselyem
  • fél csokor felaprított snidling
  • a galuskához:
  • 1 evőkanál vaj
  • 1 tojás
  • 3 evőkanál liszt
  • fél csokor felaprított snidling
  • 25 dkg csiperkegomba
  • 1 szál sárgarépa
  • 1 szál fehérrépa
  • 2 evőkanál vaj
  • 1 csokor petrezselyem
  • fél csokor felaprított snidling
  • 1 evőkanál vaj
  • 1 db tojás
  • 3 evőkanál liszt
  • fél csokor felaprított snidling

Elkészítés:

A zöldségeket megtisztítjuk, megmossuk. A gombát felszeleteljük, a répákat kis darabkákra
vágjuk. A petrezselymet, az összes snidlinget leöblítjük, apróra vágjuk.

Felforrósítjuk a vajat, megfuttatjuk rajta a sárga- meg a fehérrépát. Felöntjük 1 liter vízzel, felforraljuk, majd beletesszük a gombát. Sózzuk, borsozzuk, és 10 percig kis lángon főzzük.

Közben a galuskához kikeverjük a vajat a tojással, majd beledolgozzuk a lisztet, egy csipet sót és a snidlinget. A galuskákat kiskanállal beleszaggatjuk a levesbe, és lassan, 10 perc alatt összefőzzük. Végül beleszórjuk a levesbe petrezselymet és a snidlinget, egyet forralunk rajta és tálaljuk.

Megjegyzés:

Recept: RAS / Recepttár

Még több recept, konyhai praktika, videó a blikk.hu/recepttar oldalon. Ez is érdekelheti