Elkészítés:
A zöldségeket megtisztítjuk, megmossuk. A gombát felszeleteljük, a répákat kis darabkákra
vágjuk. A petrezselymet, az összes snidlinget leöblítjük, apróra vágjuk.
Felforrósítjuk a vajat, megfuttatjuk rajta a sárga- meg a fehérrépát. Felöntjük 1 liter vízzel, felforraljuk, majd beletesszük a gombát. Sózzuk, borsozzuk, és 10 percig kis lángon főzzük.
Közben a galuskához kikeverjük a vajat a tojással, majd beledolgozzuk a lisztet, egy csipet sót és a snidlinget. A galuskákat kiskanállal beleszaggatjuk a levesbe, és lassan, 10 perc alatt összefőzzük. Végül beleszórjuk a levesbe petrezselymet és a snidlinget, egyet forralunk rajta és tálaljuk.
Megjegyzés:
Recept: RAS / Recepttár
Még több recept, konyhai praktika, videó a blikk.hu/recepttar oldalon.
Ez is érdekelheti
Kategóriák
Receptek ebédhez, vacsorához
,
Nyári ételek
,
Őszi ételek
,
Téli ételek
,
Tavaszi ételek
,
Pénztárcabarát ételek
,
Pofonegyszerű ételek
,
75 perc alatt elkészülő ételek
,
Levesek
,
Gombás ételek