Slambuc

Slambuc
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége egyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • 150 g füstölt szalonna kockára vágva
  • 100 g füstölt kolbásszal
  • 200 g kocka tészta
  • 1 fej apróra vágott hagyma
  • pirospaprika
  • bors
  • őrölt kömény
  • 3 burgonya (vagy édesburgonya)
  • 150 g füstölt szalonna kockára vágva
  • 100 g füstölt kolbásszal
  • 200 g kocka tészta
  • 1 fej apróra vágott hagyma
  • pirospaprika
  • bors
  • őrölt kömény
  • 3 db burgonya (vagy édesburgonya)

Elkészítés:

A szalonnát zsírjára sütjük a kolbásszal, kiszedjük és félretesszük.

A visszamaradt zsiradékban megpirítjuk a kocka tésztát és a hagymát. Fűszerezzük, átforgatjuk. Hozzáadjuk a kockára vágott burgonyát (vagy édesburgonyát), visszatesszük a szalonnát és a kolbászt, és annyi vízzel öntjük fel, hogy ellepje. Rázogatva készre főzzük.

Megjegyzés:

A receptet Tóth Judit küldte be. Köszönjük!

Még több recept, konyhai praktika, videó a blikk.hu/recepttar oldalon. Ez is érdekelheti