Elkészítés:
Egy keverőtálba öntjük a vizet és belemorzsoljuk az élesztőt. Megvárjuk, amíg felfut.. Amikor az élesztő felfutott, hozzáadjuk a többi alapanyagot és tésztát gyúrunk belőle. Meleg helyen 40 percet kelesztjük, ezután újra picit átgyúrjuk.
8 egyenlő részre osztjuk. Egy-egy gombócot kisujjnyi vastagságú rúddá sodrunk, ketté hajtjuk és újra összesodorjuk. Ezután a végüket összecsípjük, hogy kör alakú „fonatokat”( karikákat) kapjunk.
A mézet összemelegítjük a vízzel, elkeverjük, belemártjuk a fonatokat, aztán beleforgatjuk szezámmagba. (A törökök melaszba forgatják bele.) Sütőpapírral bélelt tepsire rakjuk őket, kb. 2 ujjnyi távolságra egymástól, és 20 percig kelesztjük. Ezután 180 fokra előmelegített sütőben 20 perc alatt készre sütjük.
Megjegyzés:
A receptet Botos Anna Mária küldte be. Köszönjük!
Még több recept, konyhai praktika, videó a blikk.hu/recepttar oldalon.
Ez is érdekelheti