Simit – a törökök perece

Simit – a törökök perece
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége egyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • 500 g liszt
  • 1 teáskanál só
  • 25 g friss élesztő
  • 1 bögre meleg víz
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • *
  • a külsejére:
  • 5 evőkanál méz
  • 300 ml víz szezámmag
  • 500 g liszt
  • 1 teáskanál
  • 25 g friss élesztő
  • 1 bögre meleg víz
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • 5 evőkanál méz
  • 300 ml víz szezámmag

Elkészítés:

Egy keverőtálba öntjük a vizet és belemorzsoljuk az élesztőt. Megvárjuk, amíg felfut.. Amikor az élesztő felfutott, hozzáadjuk a többi alapanyagot és tésztát gyúrunk belőle. Meleg helyen 40 percet kelesztjük, ezután újra picit átgyúrjuk.

8 egyenlő részre osztjuk. Egy-egy gombócot kisujjnyi vastagságú rúddá sodrunk, ketté hajtjuk és újra összesodorjuk. Ezután a végüket összecsípjük, hogy kör alakú „fonatokat”( karikákat) kapjunk.

A mézet összemelegítjük a vízzel, elkeverjük, belemártjuk a fonatokat, aztán beleforgatjuk szezámmagba. (A törökök melaszba forgatják bele.) Sütőpapírral bélelt tepsire rakjuk őket, kb. 2 ujjnyi távolságra egymástól, és 20 percig kelesztjük. Ezután 180 fokra előmelegített sütőben 20 perc alatt készre sütjük.

Megjegyzés:

A receptet Botos Anna Mária küldte be. Köszönjük!

Még több recept, konyhai praktika, videó a blikk.hu/recepttar oldalon. Ez is érdekelheti