Sima krémes

Sima krémes
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége egyszerű
Árkategória közepesen költséges
Hozzávalók:
  • a mindenre jó leveles tésztához:
  • 30 dkg liszt
  • 25 dkg margarin
  • 6 evőkanál víz
  • 1 evőkanál 10 %-os ecet
  • pici só
  • a krémhez:
  • 1,2 l tej
  • 6 tojás
  • 10 dkg + 20 dkg cukor
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 15 dkg liszt
  • 30 dkg liszt
  • 25 dkg margarin
  • 6 evőkanál víz
  • 1 evőkanál 10 %-os ecet
  • pici
  • 1,2 l tej
  • 6 db tojás
  • 10 dkg + 20 dkg cukor
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 15 dkg liszt

Elkészítés:

A leveles tészta hozzávalóit összegyúrjuk, majd folpackba csomagoljuk és egy éjszakára hűtőbe tesszük.

Másnap 2 részre vesszük, kinyújtjuk és sütőpíros tepsiben 180 fokra előmelegített sütőben egymás után kisütjük őket. Az egyiket sütés után egyforma kockákra vágjuk.

A krémhez először egy fazékban felteszünk vizet melegedni, mert a habot vízgőz fölött kell majd felverni.

6 tojássárgáját 10 dkg cukorral jól kikeverünk, hozzáadjuk a lisztet, a vaníliás cukrokat és egy pici hideg tejet és elkeverjük. A többi tejet megmelegítjük (ne forraljuk fel!). A meleg tejet a tűzhelyről levesszük és hozzáöntjük az előzőleg elkevert anyagot. A meleg tejet a tűzről levesszük és hozzáöntjük az előzőleg összekevert anyagot. Közben állandóan kevergetjük. Lassú tűznél kell főzni. Ha kész félretesszük.

A fehérjét felverjük, apránként hozzáadva a 20 dkg cukrot, majd a vízgőz fölött verjük tovább. Amikor már átmelegedett az egész és kezd keményedni, hozzákeverjük a tojássárgájás masszához.

Az alsó lapon elsimítjuk a krémet, majd egyenletesen befedjük az előzőleg felkockázott tésztanégyzetekkel.

Kihűlés után felszeleteljük.

Megjegyzés:

A receptet Kiss Imréné Magdi küldte be. Köszönjük!