Shepherds pie

Shepherds pie
Elkészítési idő
4,0 1 Értékelés
Elkészítés nehézsége közepesen bonyolult
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • tengeri só
  • őrölt feketebors
  • 50 dkg darált bárányhús
  • 1 hagyma
  • 1 répa
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1-2 evőkanál Worcestershire szósz
  • 1 evőkanál paradicsompüré
  • 1 marék kakukkfű
  • 1 ág rozmaring
  • 2,5 dl vörösbor
  • 3 dl csirkehúsleves
  • 1 kg krumpli
  • 5 dkg vaj
  • 2 tojássárgája
  • reszelt parmezán
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • tengeri só
  • őrölt feketebors
  • 50 dkg darált bárányhús
  • 1 db hagyma
  • 1 db répa
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 evőkanál Worcestershire szósz
  • 1 evőkanál paradicsompüré
  • 1 marék kakukkfű
  • 1 ág rozmaring
  • 2,5 dl vörösbor
  • 3 dl csirkehúsleves
  • 1 kg krumpli
  • 5 dkg vaj
  • 2 db tojás
  • reszelt parmezán

Elkészítés:



Vágjuk apróra a hagymát, a rozmaringot, a répát, a krumplit és a kakukkfüvet!

Forrósítsuk fel az olajat egy lábasban!
Sózzuk és borsozzuk meg a húst!
Pirítsuk közepes lángon 3 percet!
Keverjük hozzá a hagymákat és a répát!
Rakjuk bele a szószt, a fűszereket és a paradicsompürét!
Főzzük 2 percig!
Öntsük hozzá a bort, majd főzzük addig, amíg majdnem az összes leve elpárolog!
Adjuk hozzá a húslevest, és forraljuk addig lassú tűzön, míg a szósz besűrűsödik!

Főzzük puhára a krumplit sós vízben!
Süssük forró serpenyőben, hogy kiszáradjon!
Törjük tá krumplinyomón!
Adjuk hozzá a tojássárgáját, 2 kanál parmezánt és a vajat!

Kanalazzuk a húst tepsibe!
Rétegezzük rá a krumplipürét! Szórjuk meg a maradék parmezánnal!
Süssük meg 180 fokra előmelegített sütőben 20 perc alatt!