Sertéstokány

Sertéstokány

Elkészítési idő

75 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Egyszerű ételek

Árkategória

Közepesen költséges ételek

Hozzávalók:

  • 60 dkg sertéslapocka
  • 2 hagyma
  • 10 gerezd fokhagyma
  • 1 paprika
  • 15 dkg kolozsvári szalonna
  • 1 dl tejszín
  • 1 dl tejföl
  • finomliszt
  • 30 dkg gomba
  • 1,5 dl sör
  • 1 paradicsom
  • petrezselyem
  • kakukkfű
  • bors

Elkészítés:

Elkészítés:

Süssük ki a szalonnát, majd tegyük félre! A zsírban egdinszteljük a felaprított vöröshagymát, és belerakjuk a fokhagymát.

Szeljük csíkokra a húst, adjuk hozzá a hagymához a szalonnát és a sertést, majd pirítsuk fehéredésig! Ízlés szerint sózzuk, borrsozzuk. Sörrel felöntjük. Amíg megpuhul, kis lángon pároljuk. Ha puha lett, hozzáadjuk a gombát, a paradicsomot, a paprikát és a kakukkfüvet. Újrasózzuk, borsozzuk.

Készítsünk habarást tejből és tejszínből! Sűrítsük be az ételünket! A végén adjuk hozzá a petrezselymet, majd forraljuk fel!

Nokedli illik hozzá.

Neked ajánljuk