Sertéstarja tejszínes zöldségraguval

Sertéstarja tejszínes zöldségraguval

Elkészítési idő

60 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Egyszerű ételek

Árkategória

Közepesen költséges ételek

Hozzávalók:

  • 8 szelet sertéstarja
  • 2 dl zöldség alaplé
  • liszt
  • olaj

A zöldségraguhoz:

  • 6 szál sárgarépa
  • 3 szál fehérrépa
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 fej karalábé
  • 3 ek. kukorica
  • 2 dl főzőtejszín
  • liszt
  • olaj
  • 3 karika citrom
  • 2 db babérlevél
  • bazsalikom
  • petrezselyem
  • bors

Elkészítés:

A tarjákat sóval, liszttel szórjuk és kisütjük mindkét felüket olajon, majd zöldséglével felöntve puhára pároljuk, lefedve.

A zöldségeket megtisztítjuk és apróra daraboljuk.

A hagymát megdinszteljük olajon, utána mehet bele a többi zöldség is.

Ízesítjük sóval, borssal, aprított bazsalikommal, babérlevéllel és citromkarikákkal.

1,5 dl vízzel felöntve pároljuk, lefedve, utána lisztes tejszínnel habarjuk, finomra vágott petrezselyemmel hintjük.

Neked ajánljuk