Sertéstarja pörkölt köménymagos sós burgonyával

Sertéstarja pörkölt köménymagos sós burgonyával

Elkészítési idő

75 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Egyszerű ételek

Árkategória

Pénztárcabarát ételek

Hozzávalók:

  • 40 dkg csont nélküli tarja
  • 1 nagy fej vöröshagyma
  • 1 evőkanál mangalica zsír
  • 1 db koktélpatadicssom
  • fél tv paprika
  • 1 hegyes erős paprika
  • 1 evőkanál pirospaprika
  • bors
  • 1 teáskanál köménymag
  • 60 dkg apró burgonya
  • 2 db babérlevél

Elkészítés:

A tarját nagyobb kockára vágjuk, a megtisztított vöröshagymát apró kockára aprítjuk. Egy lábasban felforrósítjuk a zsírt beledobjuk a hagymát, csipet sóval meghintjük, megdinszteljük, majd rádobjuk a kockára vágott húst, megsózzuk és együtt tovább pirítjuk.

Ha megpirult a hús, köménymaggal, borssal, babérlevéllel ízesítjük, majd lehúzzuk a tűzről, meghintjük piros paprikával, elkeverjük, majd felöntjük annyi vízzel, hogy bőven ellepje. Visszatesszük a tűzre, belerakjuk a paprikát, paradicsomot és készre főzzük.

Miközben fő a pörkölt, megfőzzük a burgonyát. A megtisztított burgonyát ketté vágjuk és bő sós köménymagos vízben puhára főzzük.

Ha elkészült a pörkölt és a burgonya együtt tálaljuk. Erőspaprikával díszítjük.

Neked ajánljuk